8 Temmuz 2009 Çarşamba

Danışıklı Dönüşen Robotlar

Öncelikle söylemeliyim ki filme büyük umutlarla gitmedim. İlk filmi izlemiş biri olarak neyle karşılaşacağımı biliyordum. Transformers konusunda belki de hikayeyi iyi bilmediğimden,hiç bir zaman X-Men de olduğu gibi takıntılı olmadım. Bu açıdan eleştirim olmayacak. Ancak bana öyle geliyor ki yönetmen (ki kendisi Michael Bay oluyor) bu filmi kafası iyiyken çekmiş.

- Bi Vukuat mı var gençler?
-Abi bu kavanozu açamadık biz.

Yönetmen sanki benim çocukken yaptığım gibi oyuncaklarıyla bol boğuşmalı, hoplamalı, zıplamalı, dövüşürken ağızdan fiyuv-küüt-ciyuv ciyuv efektli ve bolca tükürük saçmalı bir oyun oynuyormuş gibiydi. Sanki saatler süren oyun sonunda sıkılıp oyunu pat diye bitirmiş, hatta oyuncaklarını da toplamadan televizyon başına Batman ya da Şirinler başlamış mıdır acaba diye oturmuş olmalı. Film süresince bir sürü olay oluyor, bir sürü karakter giriyor, pek çoğu bir anda kayboluyor, iyiler filmin sonuna kadar dayak yiyor ancak mücadeleyi bırakmıyor ve o da nesi yönetmenimiz saatine bakıyor ve hadi gençler vakit çok geç olmuş toparlıyoruz diyor ve klasik son. Hep bir koşturmaca ve garip mantık hataları. Sırf izleyici gülsün sıkılmış olmalı diye aralara sıkıştırılmış saçma sapan sahneler. İnsan gülüyor ama bir taraftan da feci utanıyor “yahu koskoca robotlar bu hallere mi düşeceklerdi” diyerekten. Hele Jetfire’ın al Prime Dayı sana böbreeemi verem de kullanırsın dediği sahne bence rezaletti. Sırf geyik yapmış yönetmen, epeyce eğlenmiş olmalı filmi çekerken. Aralara da bolca Megan Fox memesi,dudağı, bacakları yerleştirmiş ki bunun için para verip sinemalara kadar gelmiş abaza kitleyi de tatmin etmiş. Hoş, tatmin olucak kadar bişey de yoktu ortada ya neyse.

-Necati sevişsene benimle!
-Uğraşma boşuna ondan robot olmaz abla.

Bir diğer sevmediğim husus da aksiyon sahnelerinin gözle takip edilemeyecek kadar hızlı olması. Son dönemde çekilmiş filmlerde hep bu sorunlar karşılaşıyorum zaten ama kavga edenler tonluk dev metal yığınları olunca neresi kol neresi bacak ayırmayı bırakın, kavga eden tiplerin kim olduğunu bile anlamak güçleşiyor. Bir tek Optimusla Bumble Bee’yi renklerinden ayırt edebiliyordum ama maalesef 10 tonluk robotlar Kung Fu bilince hareketlerini takip etmesi imkansız hale geliyor. Ortada bi hebele lübele dönüp dururken insan sahne bitse de kim ölmüş kim kalmış anlasak der hale geliyor.

İlk filmdeki “Megatron! – Optimus!” atışmasında orgazm olmuş birisi olarak bu filmde beni tatmin edecek bir söz düellosu görmemek de üzdü açıkçası. Aralarda Optimus Abimiz birşeyler diyordu ama altyazıya çevirmediler de farketmedim mi bilmiyorum ama şöyle ağız dolusu bir “Decepticon İTİİİ” diye saydırsalardı pek mesut olacaktım. Bir de Megatron sanki çok vasıfsız olmuş gibi bu filmde. Yahu ilk filmde kıçınız çıkmadı mı arkadaş bu Megatronun elinden şekerini nasıl alırız diye. Herif bir bir dizmedi mi sizi ipe vakti zamanında. E hani nerde ekşına giriyorlar Megatron yerlerde. Bumble Bee bile iki kung fuu tekmeleriyle halledecek o derece vasat koskoca Megathron. Çığlık çığlığa kaçışıyor paso.

Sonuca gelirsek. Ben beğendim,çok eğlenceli vakit geçirdim. Ama şu var ki ben çocukken bir bölümde hayal meyal gördüğüm bi sahneden dolayı Bumble Bee öldü mü lan yoksa diye ağlayan bir çocuktum. Beden derslerinde çok korkmama rağmen bedenci “Otobotlar! Dönüşün!” dediği zaman 3 ters takla 2 parende atabilen bir adamım. Bana “İbrahim Tatlıses Driving Optimus” diye yol filmi çekip izletseler salondan memnun ayrılırdım. Tüm bunlara rağmen standart bir sinema seyircisi olarak açıkçası Transformers 2’yi vasat buldum. İnsan Dark Knight gibi bir filmden sonra çok daha iyi çizgi roman uyarlamaları bekliyor tabiki doğal olarak.

Transformers 3: Revenge Of The Teletubbies

1 yorum:

  1. *sam denen karakterin gereksiz ana& babası
    *köpeklerin tamamen alakasız şekilde s.kişmesi
    *binnur kalkavan'a canlı yayında musallat olan köpeğin decepticon hali
    *megan fox hanım kızımızın elinden biri tutamadan koşamaması
    *tüm dünyayı amerikanın kurtarması
    *porno film seti gibi bi üniversite, ve dorm
    *battlestar galactica çakması, insan kılığına giren robot
    vb gibi saçmalıkları da eklemek lazım ayrıca..

    YanıtlaSil